Съвети за почистване на лук

Съвети за почистване на лук За да бъде годен за готвене лукът трябва да бъде внимателно почистен. Хората използват най-различни начини за почистването му, но ние ще ви дадем майсторски съвети, които със сигурност ще проработят за нуждите ви. Почистването на лука трябва да протича паралелно с приготвяне на ястието ви. Така той няма да загуби полезните си витамини и вкусови качества. Ако обаче се налага да го изчистите предварително, то не бива да го държите във вашия хладилник по-дълго от три дни. Полезен съвет при рязане и почистване на лук е периодичното потапяне на ножа в студена вода. По този начин ще намалите паренето в областа на очите ви и те ще сълзят по-малко. Разбира се, днес можете да закупите и специални машинки, които да ви помогнат при чистене на лука, така че работата ви да стане по лесна и приятна. Такъв тип джаджи може да откриете в почти всеки един магазин за продажба на битови и домакински уреди. Това са нашите надяваме се добри съвети към домакините. Вижте и другите ни кулинарни съвети и научете как да готвите вкусно за закуска, обяд и вечеря. Не пропускайте да прегледате свежите рецепти за приготвяне на месо, супи, десерти и други.

Коментари